Melkvee administratie goed geregeld met CowVision

In het Drentse Vledderveen runt Wijtze Hoogeveen met zijn ouders en vrouw een melkveebedrijf met 140 melkkoeien. Samen met de medewerkers zetten ze dagelijks het werk rond.

Melkvee+administratie+goed+geregeld+met+CowVision
AgroVision
© AgroVision

Dit jaar is de maatschap gestart met CowVision voor de volledige melkveeadministratie. Vanuit CowVision worden alle systemen real-time aangestuurd waarbij CowVision leidend is.

Doordat alles goed geregeld is, geeft het Hoogeveen de rust om drie dagen in de week extern te werken. De maatschap is zeven jaar geleden op deze locatie in Vledderveen begonnen en hebben sindsdien een flinke groei doorgemaakt.

Ze hebben een moderne zandstal gebouwd waarbij alles in verhouding is, inclusief aangename ligplekken en een hypermoderne 2x12 melkstal. 'We streven naar oude koeien, duurzaamheid en een hoge melkproductie', meldt hij.

In CowVision heb je alle informatie en systemen real-time bij elkaar, waardoor het overzichtelijk is en voor iedereen simpel en doeltreffend

Wijtze Hoogeveen, melkveehouder in Vledderveen

Één systeem leidend

Aan het voerrek voert het bedrijf een hoogwaardig basisrantsoen. Het individuele brokvoer in de DeLaval-melkstal wordt vanuit CowVision aangestuurd. 'We zijn gestart met CowVision omdat we een systeem zochten dat leidend is voor de basisregistratie en dat ook de melkstal aanstuurt', zegt Wijze.'Door CowVision wordt per koe de wekelijkse melkproductie bepaald en op basis daarvan wordt weer de voergifte bepaald dat drie keer per dag in de melkstal wordt gevoerd.'


Realtime programma

'Wat wij heel belangrijk vinden in CowVision is dat het een realtime programma is. De medewerker insemineert de koe en vervolgens kan hij met een paar simpele handelingen de inseminatie in CowVision zetten, in de stal of thuis op de bank. De bijgeleverde CowVision Mobile is hierbij ideaal. Om snel de koekaart te raadplegen of om een invoer te doen. Het mooie van de app is dat er geen overbodige dingen in staan, waardoor het overzichtelijk blijft.'


Alles in één systeem

Naast de dierregistratie en het voerportaal met koppeling naar DeLaval, gebruikt Hoogeveen ook AgroMineraal van CowVision. Hiermee kan je het bemestingsplan doen en de Fosfaatmonitor laat zien of je binnen de fosfaatrechten blijft. Hoogeveen vervolgt: 'Ook de Dieranalyse module wordt veel gebruikt, die zit standaard in CowVision. Hiermee kan je op koppelniveau en individueel niveau het hele bedrijf analyseren.'


© AgroVision

Het voordeel van CowVision is volgens hem dat alle links van externe partijen er ook in staan. 'Zo kun je van Medirund de medicijnregistratie zien, maar ook de melkleveranties naar de melkfabriek. Alle externe partijen zijn gekoppeld aan CowVision. Zo heb je alle informatie real-time in één systeem, waardoor het overzichtelijk is en voor iedereen simpel en doeltreffend.'


Meer weten over CowVision?

Bel (0570) 664 115 of ga naar cowvision.nl.


Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner AgroVision

AgroVision

Hoogwaardige ICT-oplossingen voor agrarische ondernemersAgroVision levert programma’s voor management en boekhouding voor de agrarische ondernemer in binnen-...

Lees verder »

Meer van AgroVision

Lees ook

Meer artikelen van AgroVision »

Artikelen over AgroVision