Handig uitwisselen van gegevens via CropVision

Akkerbouwer Gerrit-Jan Prins uit Rutten werkt sinds 2016 met CropVision, op verzoek van zijn teeltadviseur Dick van Kranenburg. De samenwerking via CropVision bevalt de heren prima.

Handig+uitwisselen+van+gegevens+via+CropVision
AgroVision
© AgroVision

In Rutten, in de Noordoostpolder, ligt het akkerbouwbedrijf van Gerrit-Jan en Annie Prins. Ze verbouwen pootaardappelen, zaaiuien, en suikerbieten.

Gerrit-Jan Prins: 'Sinds 2016 werk ik met CropVision, het teeltregistratieprogramma van AgroVision waarin ik alle werkzaamheden van bemesting tot bespuitingen kan registreren. Het werkt voor mij erg handig en overzichtelijk. Je kunt er alles in bijhouden. Ook zitten er controles ingebouwd, zodat je minder snel fouten maakt. Zo word je erop gewezen als je middelen te vaak wil gebruiken. Het is een praktisch en professioneel programma.

Digitaal advies vanuit Profytodsd

Het akkerbouwbedrijf van de familie Prins is al jaren klant bij Profytodsd. CropVision is een van de teeltregistratiepakketten waarmee teeltadviseur Dick van Kranenburg in de praktijk van doen heeft. Zo begeleidt hij Prins en andere bedrijven met digitaal advies vanuit Profytodsd in Creil.

'CropVision Consultant is voor mij een aanvulling op de advisering'

Dick van Kranenburg, teeltadviseur Profytodsd

Via CropVision Consultant kan hij eenvoudig informatie uitwisselen met zijn teeltklanten, onder meer over het bouwplan, de actuele teeltregistraties en het gewasmiddelengebruik. De adviseur kan via het systeem registreren, delen en actuele adviezen bewaken.

Prins en Van Kranenburg werken al heel wat jaren samen. Ook de samenwerking via CropVision bevalt ze prima, hoewel die niet echt veranderde door het gebruik van dit platform. 'We zien elkaar niet minder. Wel maak ik afspraken nu digitaal, vroeger belde ik dan vaak even', vertelt Van Kranenburg.

Voor het seizoen begint, overleggen ze vaak over wat ze gaan doen. Wat is er veranderd en wat niet? De teeltadviseur komt gedurende het groeiseizoen wekelijks langs bij het akkerbouwbedrijf van Prins. Het spuitadvies volgt dan per mail. Het advies zelf is niet veranderd. Wel is het nu digitaal. Nadat Prins een advies heeft binnengekregen, hoeft hij voor registratie alleen nog maar te letten op de datum en de hoeveelheid.

Advies per mail

'Vroeger kregen we het spuitadvies mondeling of op een briefje en nu dus digitaal. Op den duur zal alles wel via de mail en digitaal verlopen. Je moet wel mee. Juist door de goede archieffunctie is CropVision zo handig, bijvoorbeeld als ik producten moet afleveren', zegt de akkerbouwer.

'Of wanneer je als akkerbouwer eens per jaar controle krijgt voor de certificering. De controle verloopt dan via de computer en niet meer zoals vroeger via het spuitboekje. Dat is wel zo handig. Voor de GlobalGAP-certificering haal ik de benodigde informatie eenvoudig uit het systeem.'

Prins vervolgt: 'Ook de bijbehorende app voor de smartphone is heel handig. Op het veld heb ik alle informatie bij de hand en snel bijgewerkt.' Voor de teler heeft CropVision zeker voordelen.

Voordelen voor de adviseur

CropVision Consultant heeft ook zijn voordelen voor de adviseur. 'Sinds 2016 werk ik namens Profytodsd naar tevredenheid met CropVision Consultant. Het is makkelijk in gebruik. Ik kan eenvoudig alle gewasbewerkingen terugkijken. Niet alleen de bespuiting, maar ik krijg ook inzicht in de bemesting. Ik kan hier mijn advies op baseren', aldus Van Kranenburg.

'Verder zitten alle etiketten erin en is de informatie altijd actueel. En er zitten waarborgen ingebouwd voor de voedselveiligheid en certificering. Mijn advies wordt direct getoetst of het voldoet aan de randvoorwaarden en binnen de wettelijke grenzen is. Als het niet voldoet, krijg ik een waarschuwing', vervolgt de adviseur.

'Vroeger moest ik vooral zelf nadenken en op basis van parate kennis adviseren. Ook moest ik veel meer opzoeken. Er is een digitaal archief, maar de teler kan het spuitadvies ook uitprinten. Voor ons als bedrijf is het overzicht en de klantinformatie heel prettig. En we kunnen als Profytodsd zo iets efficiënter werken. Het kan zijn dat ik soms in het veld ben en dat de klant er niet bij is. Ik kan dan heel gemakkelijk buiten of in mijn auto alle informatie opzoeken of een advies uitbrengen.'

Praktijkervaring

Teeltadviseur Dick is zelf ook akkerbouwer en dus praktijkdeskundige. Hij werkt negen jaar als adviseur. Hij heeft veel praktijkervaring en kan het werk op zijn akkerbouwbedrijf en de advisering voor Profytodsd prima combineren. De pieken liggen precies in elkaars verlengde.

'Iedere keer is er weer een nieuw seizoen met nieuwe kansen en volgt het hele traject van het land bewerken, zaaien en oogsten. Het geeft mij veel voldoening als er dan een mooi product groeit', zegt Prins. 'Helemaal als dat door een goede samenwerking tot stand is gekomen', besluit Van Kranenburg.

Waarom CropVision?
CropVision is het teeltregistratiepakket waarmee u snel en eenvoudig uw teeltregistraties vastlegt. Volledig online en alles centraal op één plek. Daarmee voldoet u automatisch aan alle wettelijke eisen en certificeringen. Het programma controleert en signaleert het middelengebruik. En u kunt heel eenvoudig uitwisselen met uw afnemers of adviseur. Natuurlijk alleen als u dat zelf wilt. CropVision biedt gemak en de zekerheid dat u het goed geregeld heeft.

Goed geregeld met CropVision

  • Teeltregistratie snel en eenvoudig.
  • Met handige teeltregistratie app voor smartphone en tablet.
  • Toegang tot alle RVO percelen, inclusief historie.
  • Controle op niet toegestane middelen, dosering, interval en veiligheidstermijn.
  • GewasbeschermingsMonitor, Global GAP, Voedselveiligheid en PlanetProof-rapporten.
  • Eenvoudig digitale adviezen ontvangen van uw adviseur.
  • Uw teeltregistratie digitaal aanleveren bij uw afnemers.
• Kijk voor meer informatie op www.cropvision.nl of bel (0570) 664115

AgroVision

Hoogwaardige ICT-oplossingen voor agrarische ondernemersAgroVision levert programma’s voor management en boekhouding voor de agrarische ondernemer in binnen-...

Lees verder »

Meer van AgroVision

Lees ook

Meer artikelen van AgroVision »

Artikelen over AgroVision