ZLTO zoekt 'nieuwe' landbouwminister

ZLTO zoekt een nieuwe landbouwminister. Iemand die in de toekomst de opvolger kan worden van de huidige landbouwminister Piet Adema. 'We willen iemand tussen de 16 en 25 jaar met een heldere blik op de toekomst van de landbouw in Nederland', meldt ZLTO-voorzitter Wim Bens. 'We vragen om je mening en advies en we helpen en coachen je om ook die minister van de toekomst te kunnen worden.'

Natuurlijk is dit een ludieke actie, maar wel met een serieuze ondertoon. Zo mag de nieuwe minister meepraten en zijn of haar plannen voor de toekomst presenteren. 'Het is een pilot. We gaan kijken hoe het bevalt en of we een geschikt persoon kunnen vinden. Als dit een succes wordt, pakken we door.'

Een gesprek met de huidige minister staat al op de planning. 'Adema komt binnenkort naar de ZLTO. Als we onze minister dan hebben gevonden, zullen we ze zeker met elkaar in contact brengen. We zoeken iemand die agrarisch goed onderlegd is, uit de sector komt en een frisse blik heeft voor de toekomst.'

Aanmelden kan nog tot 10 januari, kijk daarvoor op de website van de ZLTO. De landbouwminister van de toekomst wordt 30 januari bekendgemaakt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer