Friese oudejaarsvereniging stunt met letters Top 2000

Oudejaarsvereniging ‘De Geitefok’ in het Friese Oudeberkoop heeft als stunt de grote lichtgevende letters bij het Top 2000-Café in Hilversum weggenomen.

Friese+oudejaarsvereniging+stunt+met+letters+Top+2000
© De Geitefok

In een reactie op Facebook zegt de vereniging zelf dat de stunt bedoeld is om aandacht te vragen voor de kloof tussen de stad en het platteland. De NPO heeft ondertussen bij de politie aangifte gedaan van diefstal. Voorzitter Jan-Bart Hof van ‘De Geitefok’ stelt dat zijn vereniging met de ontvreemding van de letters vooral een signaal wil afgeven dat Nederland groter is dan alleen de Randstad.

‘We zouden het top vinden als de politiek, maar ook de media, wat meer oog krijgen voor wat er speelt op het platteland. Wij willen meer zijn dan alleen protesterende boeren. Praat niet over ons, maar met ons. Nederland heeft veel meer te bieden dan alleen de grote steden’, luidt zijn verklaring op Facebook.


Sociale controle

De aangifte van NPO en de reactie van de politie om verdachten aan te houden en te vervolgen, bevestigd volgens Hof de tegenstelling tussen stad en platteland. ‘Onze vereniging is opgericht om de jaarwisseling rustig te laten verlopen. Bij ons zijn er geen rellen of ongeregeldheden dankzij de sociale controle.’

Hij verwijst naar Hilversum waar vorig jaar de schade ondanks een rustige jaarwisseling opliep tot 40.000 euro. ‘Bij ons fietst er hooguit iemand in de sloot’, is de nuchtere reactie van Hof.


Letters terugplaatsen

De oudejaarsvereniging hoopt met de stunt de eigen regio op de kaart te zetten. Normaal wordt een stunt op oudejaarsavond gepresenteerd en in het nieuwe jaar teruggebracht. Maar in overleg met de betrokken partijen is volgens ‘De Geitefok’ afgesproken dat de letters eerder worden teruggeplaatst op het Mediapark in Hilversum.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer