Honderden toeschouwers verlichte trekkertocht Ommen: 'Fantastisch!'

Discolichtjes in alle kleuren en een kerstboom op de kap van de trekker. Honderden toeschouwers konden vrijdag zien hoe er flink werd uitgepakt bij de eerste trekkertocht in het Overijsselse Ommen. Daar reed een stoet van vijftig verlichte trekkers door de stad.

Door heel het land worden rondom de kerstdagen verlichte trekkertochten gehouden. 'We willen een warme kerstgroet te brengen. Onze sector heeft zich erg moeten verdedigen dit jaar. Het is mooi dat dit nu even niet hoeft en dat we gewoon kunnen genieten en mensen laten meegenieten van alle mooie lichtjes', zegt Alberta Grotemarsink van de organisatie van de trekkertocht in Ommen.

De organisatie is 'overweldigd' door het aantal toeschouwers dat naar de optocht kwam kijken. 'Dit hadden we echt niet verwacht. Zelfs in de regen stonden er honderden mensen langs de weg op ons te wachten.' Weer of geen weer: van het begin tot het einde kon de route rekenen op toeschouwers. Ook veel kinderen die voor bedtijd nog konden kijken naar de creaties van de deelnemende boeren en tuinders.

Zo ook een moeder die met haar kinderen enthousiast naar de trekkers zwaait. 'Een deel van de familie doet mee. Dus daar komen we naar kijken, maar ook om positieve aandacht voor de boeren te krijgen natuurlijk. Prachtig!'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer