Nederlandse landbouwgrond duurste van Europese Unie

In de Europese Unie liggen de aankoopprijzen voor landbouwgrond ver uit elkaar, maar blijkt de grond in Nederland nog steeds het meeste waard.

Nederlandse+landbouwgrond+duurste+van+Europese+Unie
© Huisman Media

Dat blijkt uit een recent rapport van Eurostat over de landbouwgrondprijzen vorig jaar in zeventien onderzochte EU-landen voor het jaar 2021. De gemiddelde aankoopprijs voor een hectare landbouwgrond in 2021 varieerde van 3.661 euro in Kroatië tot 47.290 euro in Luxemburg.

Het hoogste prijsniveau is te vinden in ons land: in 2020 werd daar een gemiddelde van 71.225 euro per hectare genoteerd. Volgens de EU-statistici waren er geen gegevens over grondprijzen beschikbaar voor acht EU-landen, waaronder Duitsland, België, Oostenrijk en Portugal.

Grote verschillen

Op regionaal niveau zijn de verschillen groot en was de hoogste prijs voor bouwland op de Canarische Eilanden. De gemiddelde prijs bedroeg hier 120.477 euro per hectare. De Zweedse regio Övre Norrland sloot de achterhoede met een gemiddelde van 1.882 euro.

De gemiddelde prijs voor blijvend grasland in 2021 varieerde van 1.423 euro in Bulgarije tot 41.930 euro per hectare in Luxemburg. Ook hierin was Nederland het duurst. Vorig jaar bereikte de prijs voor blijvend grasland in Nederland een piek van gemiddeld 59.065 euro per hectare.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer