Overheidssteun voor acht boeren met aardbevingsschade

Acht boeren in Groningen krijgen steun vanuit de overheid om de aardbevingsschade op te lossen. Het gaat om een pilot voor maatwerk vanuit het Agroprogramma, gericht om boeren in de aardbevingsproblematiek te ondersteunen. De financiële steun varieert van ruim 77.000 tot 200.000 euro per bedrijf.

Overheidssteun+voor+acht+boeren+met+aardbevingsschade
© Anjo de Haan

De boeren hebben te maken met meervoudige aardbevingsproblematiek. Dat betekent dat er al een complex schade- en/of versterkingstraject loopt. Ook hebben zij vaak ingewikkelde erfgoed-, asbestgerelateerde, bouwkundige, juridische of planologische vraagstukken.

De boeren waren al in beeld met hun problematiek. Hun bedrijven hebben hierdoor langere tijd stilgestaan en zij moeten dringend investeren. Zij zitten al langere tijd in onzekerheid, blijkt uit een bericht van het Agroprogramma.


Perspectief

De Groningse landbouwgedeputeerde Johan Hamster (ChristenUnie) is blij dat er voor deze boeren nu perspectief komt. 'Ons doel is om de verdere maatwerkaanpak ook snel uit te kunnen rollen, zodat ook andere agrarisch ondernemers met vergelijkbare problematiek geholpen kunnen worden.'


De aardbevingsgemeenten, provincie Groningen, het Rijk en de agrarische sector hebben in februari vorig jaar het Agroprogramma opgericht. De boeren worden gekoppeld aan een van de consulenten van het Agroprogramma die hen kan helpen bij het oplossen van hun vraagstukken. Ruim zestig boeren worden ondersteund door een consulent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer