Biologische zaadveredelaar haalt groeikapitaal op bij achterban

De omzet van biologisch zaadveredelaar De Bolster in het Gelderse Epe is afgelopen vijf jaar verdubbeld. Ook voor de komende jaren zijn de verwachtingen positief. Maar om de vraag naar biologische zaden voor de landbouw bij te kunnen benen, heeft De Bolster groeikapitaal nodig. Dat wil het nu gaan ophalen bij klanten, leveranciers en overige investeerders binnen de achterban.

Biologische+zaadveredelaar+haalt+groeikapitaal+op+bij+achterban
© De Bolster

De Bolster ervaart een stevige groei in de vraag naar biologische zaden vanuit agrarisch ondernemers in heel Europa. Afgelopen jaren werd daarom al geïnvesteerd in de hoofdlocatie in Epe en een biologisch zaadproductiebedrijf in Moldavië. 'Maar de komende jaren is uitbreiding nodig van machines, personeel en ruimte om de geprognosticeerde omzet te realiseren', geeft algemeen directeur Frank Vosselman aan.

Daarom is besloten om De Bolster om te toveren naar een coöperatie. 'Daarmee wordt het voor iedereen mogelijk om mee te investeren in het bedrijf. Dus van klanten tot leveranciers', licht Vosselman toe. 'Daarnaast valt de behoefte aan extra financiering samen met onze ambitie om meer mensen te betrekken in de beweging naar een toekomstbestendige landbouw. Een coöperatie past goed in dat plaatje.'

De Bolster is er, laat Vosselman weten, namelijk van overtuigd dat het huidige landbouwsysteem niet houdbaar is voor de makers, de eters en de planeet. 'We willen laten zien dat een landbouwsector waarin actief wordt samengewerkt met de natuur mogelijk is.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer