Dutch Greenhouse Delta start samenwerking met Viscon Group

Viscon Group heeft zich onlangs aangesloten bij Dutch Greenhouse Delta. 'Ketensamenwerking zie ik als dé sleutel om de ontwikkeling van nieuwe technologieën in deze wereld te versnellen', licht salesmanager Robbert Jan in 't Veld de keuze toe.

Dutch+Greenhouse+Delta+start+samenwerking+met+Viscon+Group
© Dutch Greenhouse Delta

Dutch Greenhouse Delta heeft als doel om een geïntegreerde Fork2Farm-oplossing te bieden die een substantiële bijdrage kan leveren aan voedselzekerheid en voedselveiligheid. Daarvoor werkt het platform samen met een breed scala aan bedrijven in de tuinbouwsector. 'Nu voedselveiligheid en lokale productie belangrijker worden, is het essentieel dat de tuinbouwsector als wereldleider op het gebied van duurzame voedselproductie samenwerkt om de Nederlandse glastuinbouw als cluster wereldwijd te vermarkten', zegt In 't Veld.

Volgens de salesmanager zorgt Dutch Greenhouse Delta er onder andere met een Fork2Farm-oplossing voor dat de Nederlandse tuinbouwsector economisch rendabel wordt voor meerdere landen in de wereld. Technologiebedrijf Viscon Group uit het Zuid-Hollandse 's-Gravendeel wil daar met innovatieve oplossingen voor de tuinbouw en groente- en fruitmarkt een bijdrage aan leveren.

Een van de focuspunten ligt op het realiseren van een verhoogde snelheid en kwaliteit van de verwerking, waardoor minder dure arbeid nodig is. In 't Veld: 'Het is immers ons doel om agrarische processen duurzamer, rendabeler, schaalbaarder en eenvoudiger te maken door gebruik te maken van state-of-the-arttechnologie en kennis.'

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -1°
  10 %
Meer weer