Focus op toekomst tijdens Rundvee & Mechanisatie Vakdagen

De vijftiende editie van de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in het Zuid-Hollandse Gorinchem wordt volgende week afgetrapt met een openingssymposium over het toekomstperspectief in de melkveehouderij. De sector moet veranderen, wordt vaak gezegd. In het symposium wordt antwoord gegeven op de vraag hoe dat dan moet gebeuren.

Focus+op+toekomst+tijdens+Rundvee+%26amp%3B+Mechanisatie+Vakdagen
© Seijbel Photography

Het openingssymposium, georganiseerd door Nieuwe Oogst, begint dinsdag 29 november om 13.30 uur. Erwin Wunnekink (LTO Melkveehouderij), Ruben Klein Teesselink (NAJK), Clemens van Duijnisveld (Lely), Marijn Dekker (Rabobank) en Cener Selik (JoinData) komen aan het woord, onder leiding van hoofdredacteur Esther de Snoo van Nieuwe Oogst en melkveehouder Bram Romme.

Tijdens de RMV kunnen bezoekers verder stemmen op een van de tien genomineerde innovaties. Op donderdag 1 december om 20.15 uur wordt bekend wie de Innovatie Award heeft gewonnen. De genomineerden zijn:
• Royal GD met de Hygiënecheck Kalf
• DeLaval met Ketose opsporen met het BocyConditieScore-systeem
• SAC Nederland met de 2RO Buitenmelker voor geiten
• Het CowToilet van Hanskamp
• Huesker Synthetic met Lubratec voor een gezond stalklimaat door intelligente netwerken
• Uniform voor begeleiders van Uniform Agri
• De LelySphere van Lely Nederland
• VisscherHolland met MegaOne-kuilafdekking
• TeatSealer van Heemskerk
• De GL-serie Lichte en compacte pomp van Vogelsang

Daarnaast vindt op dinsdag 29 november bijvoorbeeld een rondetafelgesprek plaats over Nieuwe Ketensamenwerking. En woensdag 30 november is een symposium bij te wonen met de titel 'Slim en rendabel naar emissieloze landbouw'.


Dag van de Geitenhouder

Op donderdag staat het kennisprogramma geheel in het teken van de Dag van de Geitenhouder, met thema's als: hoe belangrijk is melkcontrole, melkinstallatie reinigen met chloorvrije middelen, opfok van geitenlammeren en meer.

Het volledige programma van RMV Gorinchem 2022 is te vinden op rmv-gorinchem.nl. Het evenement vindt plaats op 29 en 30 november en 1 december van 13 tot 22 uur in Evenementenhal Gorinchem.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -3°
  10 %
 • Zondag
  1° / -1°
  10 %
 • Maandag
  2° / -3°
  10 %
Meer weer