Vogelgriep vastgesteld in Oostrum

In het Limburgse Oostrum (gemeente Venray) is vogelgriep vastgesteld op een pluimveebedrijf met leghennen. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de circa 223.000 dieren op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Vogelgriep+vastgesteld+in+Oostrum
© Dirk Hol

Binnen een zone van 3 kilometer bevinden zich zes andere bedrijven met pluimvee. Deze bedrijven worden door de NVWA gescreend op vogelgriep. In de 10 kilometerzone liggen 43 andere pluimveebedrijven. In dit gebied geldt per direct het vervoersverbod. Een klein deel van het gebied ligt in Duitsland. De bewakingszone in het 10 kilometergebied is met de Duitse autoriteiten afgestemd.Het vervoersverbod in het beperkingsgebied rond de uitbraak heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte.


Regels voor jacht

Daarnaast gelden regels voor de jacht. Zo is het in dit gebied onder andere verboden te jagen op eenden of te jagen in gebieden waar dat watervogels kan verstoren.

In het kader van de besmetting op de locatie in Oostrum wordt, zoals gebruikelijk, een traceringsonderzoek gedaan naar risicovolle contacten. Indien nodig, worden naar aanleiding van de uitkomsten van dit onderzoek aanvullende maatregelen genomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -1°
  10 %
Meer weer