Theo Spierings brengt een schat aan internationale ervaring naar ForFarmers

Theo Spierings is de nieuwe topman bij voerbedrijf ForFarmers. Dat nieuws werd deze week door het bedrijf bekendgemaakt. Hij volgt Chris Deen op die vanwege ziekte stopt als CEO.

Theo+Spierings+brengt+een+schat+aan+internationale+ervaring+naar+ForFarmers
© ForFarmers

Spierings studeerde Levensmiddelentechnologie aan de HAS in Den Bosch en werd bekend in de Nederlandse agrarische sector als bestuurder bij Friesland Foods. Als CEO leidde hij daar de fusie met Campina. Van 2011 tot 2019 was hij CEO van de Nieuw-Zeelandse zuivelgigant Fonterra.

In Nieuw-Zeeland is Spierings een veelbesproken man. Dat is niet verwonderlijk, aangezien Fonterra het grootste bedrijf van het land is. Hij wordt in Nieuw-Zeeland wel de '8 million man' genoemd, refererend aan de 8,3 miljoen dollar die hij daar voor zijn werkzaamheden in 2017 ontving. Hij was de best verdienende man van het land.

Duidelijk is dat Spierings veel internationale ervaring heeft. Hij staat bekend als iemand die weet wat hij wil en direct is, maar ook een verbinder kan zijn. De laatste jaren richtte hij zich met zijn initiatief 'The Purpose Factory' op het verduurzamen en transformeren van bedrijven in de agrarische sector.


Focus op duurzaamheid

Zijn internationale ervaring en focus op duurzaamheid zouden best weleens goed van pas kunnen komen bij ForFarmers. Deze week presenteerde het Achterhoekse beursgenoteerde bedrijf de nieuwe bedrijfsstrategie. Duurzaamheid is daarin een belangrijke peiler. Het bedrijf wil meer gaan werken met alternatieve grondstoffen en circulariteit en wil de stikstofuitstoot verder terugbrengen.

Ook het buitenland is belangrijk voor ForFarmers. Vanwege krimp in thuismarkten Nederland, België en Duitsland is het bedrijf genoodzaakt verder om zich heen te kijken. In Polen gaat het op dit moment beter. Spierings komt op een moment binnen dat het bedrijf met grote uitdagingen te maken heeft. Door dalende voerverkopen staat de winstgevendheid onder druk.

In Nieuw-Zeeland werd Spierings naast de '8 million man' ook wel de 'Louis van Gaal van de zuivel' genoemd, door zijn eigenzinnigheid en directe manier van communiceren, net als de bondscoach. De tijd zal leren of Spierings van ForFarmers weer een winnend team weet te maken.


Theo Spierings (58) treedt in januari aan als CEO van voerbedrijf ForFarmers. Hij was onder meer CEO van Friesland Foods, waar hij de fusie met Campina leidde. Van 2011 tot 2019 was hij CEO van de Nieuw-Zeelandse zuivelgigant Fonterra.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -1°
  10 %
Meer weer