ForFarmers wijzigt aansturing organisatie en strategie

Veevoerbedrijf ForFarmers wijzigt tijdelijk de aansturing van de organisatie. Topman Chris Deen, die 1 juli van dit jaar Yoram Knoop opvolgde, kampt met gezondheidsproblemen. CFO Roeland Tjebbes en COO Pieter Wolleswinkel nemen zijn taken en verantwoordelijkheden waar. Daarnaast is het bedrijf bezig met een nieuwe strategie.

ForFarmers+wijzigt+aansturing+organisatie+en+strategie
© Jos Thelosen

ForFarmers presenteert de nieuwe strategie op 17 november. Het veevoerbedrijf noemt de veranderende marktomstandigheden als reden. De koers die het nu vaart, is in 2020 gepresenteerd.

Het bedrijf kampt al langere tijd met problemen om de hogere kosten voor voer door te berekenen aan klanten. Daardoor staat de winstmarge onder druk. ForFarmers gaf eind juni, toen Deen werd benoemd, al aan dat het zijn strategie gaat evalueren en waar nodig aanscherpen.

Het beursgenoteerde bedrijf in Amsterdam is met een afzet van circa 10 miljoen ton diervoeders marktleider in Europa. De onderneming is actief in Nederland, België, Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. ForFarmers heeft circa 2.500 medewerkers. De omzet bedroeg in 2021 ongeveer 2,7 miljard euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer