2 miljoen euro voor herbestemming boerderijen

Door een bijdrage van 2 miljoen euro van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) kan herbestemming van historische waardevolle boerderijen ook na dit jaar worden ondersteund. Dat meldt het Boerderijenfonds.

2+miljoen+euro+voor+herbestemming+boerderijen
© Henk Bootsma

Volgens het Boerderijenfonds is continuering van herbestemming van oude boerderijen belangrijk voor de leefbaarheid en kwaliteit van het landelijk gebied. Het is in deze tijd van grote veranderingen noodzakelijker dan ooit, geeft het fonds aan.

Het Boerderijenfonds is een initiatief van stichting Agrarisch Erfgoed Nederland en startte in 2020 dankzij een bijdrage van het ministerie van OCW van 5 miljoen euro. Met dit geld zijn de afgelopen jaren ruim twintig herbestemmingsprojecten van historische boerderijen gehonoreerd.

De projecten laten volgens de stichting een breed scala aan herbestemmingen zien: van klooster nieuwe stijl tot bezoekboerderij, van centrum voor ondersteuning bij kanker tot culturele broedplaats, van coöperatieve herenboerderij tot hospice. 'Deze functies zijn van belang voor de regio. Agrarische bedrijven krijgen een nieuwe toekomst en nieuwe bedrijvigheid wordt gestimuleerd.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer