Actieleider Arjen Schuiling kandidaat BVNL voor Drentse Staten

Akkerbouwer en hippisch ondernemer Arjen Schuiling uit het Drentse Tynaarlo wordt de lijsttrekker van BVNL voor de Statenverkiezingen in maart volgend jaar.

Actieleider+Arjen+Schuiling+kandidaat+BVNL+voor+Drentse+Staten
© Tienke Wouda

BVNL is de nieuwe partij van Kamerlid Wybren van Haga. Schuiling kreeg bekendheid door zijn aandeel tijdens de boerenprotesten van 1 en 14 oktober 2019 in Groningen. 'Wij boeren worden, onder het mom van een gecreëerd stikstofprobleem, van ons land gejaagd. De starheid van Provinciale Staten is daarbij stuitend. In plaats van ons boeren de helpende hand te bieden, voeren ze de voor boeren desastreuze plannen uit Den Haag braaf uit', zegt Schuiling.

Volgens het kandidaat-Statenlid is BVNL de enige partij die het stikstofbeleid helemaal van tafel wil hebben. 'Het is daarom belangrijk dat BVNL een factor van betekenis wordt in de Provinciale Staten, want andere partijen buigen voor het rapport Remkes, waarin de onteigening van boeren rigoureus wordt voortgezet', stelt Schuiling.

Naast het omverwerpen van het stikstofbeleid wil BVNL het Drentse landschap beschermen tegen grootschalige windmolen- en zonneparken. Ook wil de partij de werkgelegenheid in de provincie aanjagen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer