Britse glastuinders zien verlichting door steunpakket

De Britse overheid steunt bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland met een prijsplafond voor energie dat ligt op de helft van de verwachte groothandelsprijzen. 'Dat biedt een broodnodige buffer voor boeren, telers en voedingsbedrijven', reageert National Farmers Union (NFU)-voorzitter Minette Batters.

Britse+glastuinders+zien+verlichting+door+steunpakket
© Twan Wiermans

Het maatregelenpakket heeft een looptijd van zes maanden en geeft korting op contracten die na 1 april zijn afgelopen, maar ok op variabele contracten bij bedrijven. Dat staat in de Energy Bill Relief Scheme. Het prijsniveau ligt op 86 euro per megawattuur voor gas en wordt automatisch door energieleveranciers ingecalculeerd. 'Doel is om zo min mogelijk administratieve lasten bij bedrijven te creëren', staat in het steunprogramma vermeld. Ook worden milieuheffingen tijdelijk geschrapt.Voorzitter Batters van de Britse boerenbond reageert tevreden. 'Dit energiepakket zal een broodnodig buffer bieden aan bedrijven die kwetsbaar zijn voor hoge groothandelsprijzen voor energie.' Vooral glastuinders zullen baat hebben bij het steunpakket, omdat de energievoorziening in de kassen hun grootste kostenpost is. Overigens zet de bond wel een kanttekening bij de termijn van zes maanden. 'Het steunpakket voor huishoudens is immers gebaseerd op twee jaar.'

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  21° / 13°
  10 %
Meer weer