NK veebeoordelen op 1 oktober in Stegeren

Bij familie Nijman in het Overijsselse Stegeren strijden zaterdag 1 oktober vijftig deelnemers uit alle Nederlandse provincies om het nationaal kampioenschap veebeoordelen. Onder hen titelverdediger Herre Kuiper uit het Friese Elahuizen, die in 2021 het NK won.

NK+veebeoordelen+op+1+oktober+in+Stegeren
© CRV

De deelnemers aan het NK plaatsten zich voor de eindronde via de voorrondes die afgelopen maanden in iedere provincie zijn gehouden. In het ochtendprogramma van het NK, dat om 10 uur begint, beoordelen de deelnemers twee groepen van ieder vijf koeien. Uiteindelijk plaatsen maximaal twaalf deelnemers zich voor de finaleronde in de middag. Tijdens deze ronde plaatsen de finalisten opnieuw vijf koeien en deze plaatsing lichten ze mondeling toe aan de jury.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer