Zuivelnoteringen blijven op hun plaats

Vier van de vijf zuivelnoteringen van ZuivelNL blijven deze week op hun plaats. Alleen de notering voor mageremelkpoeder voor diervoeders stijgt met 3 euro en komt daardoor in week 38 uit op 358 euro per 100 kilo.

Zuivelnoteringen+blijven+op+hun+plaats
© Twan Wiermans

De laatste paar weken laten de zuivelnoteringen een behoorlijk stabiel beeld zien, op een nog altijd hoog niveau. De notering voor verse boter staat voor de derde week op rij op 722 euro. Al sinds week 13 van dit jaar bevindt deze notering zich boven het historisch hoge niveau van 700 euro. Ter illustratie: in 2021 stond de notering voor verse boter in dezelfde week (week 38) op 421 euro en in 2020 op 340 euro.De notering voor vollemelkpoeder is de afgelopen weken ook stabiel gebleven. Voor de vierde week op rij staat deze op 470 euro. Mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden staat voor de tweede week op 366 euro en weipoeder noteert voor de tweede week 98 euro.

Weipoeder is de enige notering die zich op ongeveer hetzelfde niveau bevindt als vorig jaar rond deze tijd. Alle andere noteringen zitten daar ver boven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer