Hoog niveau witte geiten bij nationale keuring

De Nationale Geitenkeuring 2022 vond zaterdag plaats in de Zwolse IJsselhallen. De keurmeesters waren vooral te spreken over het hoge niveau van de witte geiten en de Toggenburgers.

Stichting Landelijke Geitenkeuring had de keuring georganiseerd als onderdeel van het Nationale Geiten Event 2022. De keuring kende een dagvullend programma met prijzen voor diverse rubrieken en rassen. Albert Kraaij was als lid van de organisatie tevreden over de keuring.

'Ieder jaar zie je wel wat verschuivingen tussen de diverse rassen, maar dit jaar viel echt op dat de witte geiten een erg hoog niveau hadden. De ingezonden Nubische geiten vielen echter wat tegen deze editie.'


Succesvol fokker

Voor Johan Vonk uit het Utrechtse Meerkerk was het Geiten Event een succes. 'Als fokker kijk je natuurlijk het hele jaar naar je eigen dieren. Op een keuring kun je pas goed zien waar je staat ten opzichte van je collega-fokkers. Met eerste prijzen voor mijn lam en de Eigenaarsgroep ben ik zeer tevreden natuurlijk. Ik zie dit resultaat als fokker dan ook echt als de kers op de taart.'

Dagkampioen werd de Toggenburgergeit van André Koekkoek uit het Overijsselse Wijhe.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer