Geitenhouder Van der Burg beste allrounder: lage kosten en hoge productie

Een hoge melkproductie met lage krachtvoerkosten, dat is wat veel melkveehouders graag willen. Geitenhouder William van der Burg uit het Utrechtse Zegveld doet daar niet voor onder. Voerleverancier Gijs uit het Gelderse Azewijn bekroonde de familie daarom als beste allrounder. 'Daar zijn we trots op, dat is toch mooi', glundert Van der Burg.

Deze erkenning komt mede door het hoge eiwit percentage van 3,63 procent bij een melkproductie van 1.374 kilo. 'We zitten hier in het Veenweidegebied en dat betekent veel en goed gras. Een rantsoen met veel gras is gunstig voor het eiwit. Daarnaast hebben we in de fokkerij de laatste jaren wat stappen gezet, waarbij de gehaltes heel belangrijk zijn geweest.'

Samen met de voerleverancier wordt elke week gekeken of het rantsoen aangepast moet worden. 'We hebben vier productiegroepen die we allemaal apart benaderen. Wekelijks passen we het rantsoen van gras en krachtvoer aan. Het krachtvoer laat ik helemaal aan Gijs over. Zo stellen we wekelijks de krachtvoergift scherp.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer