Groot-Brittannië treft extra maatregel om varkenspest weg te houden

Groot-Brittannië voert per 1 september extra controles uit om Afrikaanse varkenspest buiten de landsgrenzen te houden. De controles gelden voor varkensvlees en -producten vanuit de Europese Unie en de Europese Vrijhandelsassociatie.

Groot%2DBrittanni%C3%AB+treft+extra+maatregel+om+varkenspest+weg+te+houden
© Horst Jegen

Reizigers naar Groot-Brittannië mogen vanaf 1 september niet langer varkensvlees of -producten meebrengen die zwaarder zijn dan 2 kilo. Commerciële importen blijven gevrijwaard van de extra controle.

De actie vloeit voort uit een nieuwe risicobeoordeling door het agentschap voor de gezondheid van dieren en planten. Daaruit kwam naar voren dat de meest waarschijnlijke route om Afrikaanse varkenspest (AVP) binnen te brengen via reizigers is die varkensvlees of -producten meebrengen uit het buitenland.

Groot-Brittannië is vrij van AVP en wil dat graag zo houden. 'Een uitbraak is een van de grootste bedreigingen waarmee onze varkensindustrie wordt geconfronteerd. Het is essentieel dat we de hoogste niveaus van bioveiligheid handhaven en alle bezoekers van het Verenigd Koninkrijk zullen zich aan deze nieuwe regelgeving moeten houden', reageert Richard Benyon, minister van bioveiligheid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer