NFO vraagt gecombineerde emissiereductie windhaag aan

De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) heeft een aanvraag ingediend om de gecombineerde emissiereductie van spuittechnieken en een windhaag op te nemen in de lijst met driftreducerende technieken en maatregelen.

NFO+vraagt+gecombineerde+emissiereductie+windhaag+aan
© Vidiphoto

Een windhaag geeft volgens de NFO een extra emissiereductie op percelen waar wordt gespoten met driftreducerende spuittechnieken. Echter is de gecombineerde emissiereductie niet opgenomen in de Drift Reducerende Techniek-klassen (DRT-lijst). Het blijkt niet uitvoerbaar en betaalbaar om op basis van onderzoek combinatiemogelijkheden vermeld te krijgen in de DRT-lijst.

NFO vroeg de afgelopen twee jaar hiervoor aandacht via het Uitvoeringsprogramma van de Toekomstvisie Gewasbescherming 2030. Daarbij heeft de telersorganisatie de mogelijke werkwijze uitgedacht en toegelicht. NFO weet dat er draagvlak is voor deze werkwijze en daarom is er nu een concrete aanvraag ingediend.


Driftreductie spuittechnieken

In de aanvraag verzoekt NFO de driftreductie van spuittechnieken in de DRT 75 en 90 met twee klassen te verhogen, wanneer rondom het perceel een voldoende hoge en dichte windhaag staat. Voor spuittechnieken in de DRT 95 en DRT 97,5 kan de klasse volgens de telersorganisatie met één stap omhoog. Dit najaar wordt bekend of de aanvullende driftreductie van de windhaag daadwerkelijk wordt opgenomen in de DRT-lijst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 9°
  20 %
 • Maandag
  18° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer