Meeste protestvlaggen blijven hangen bij wielerwedstrijd Vuelta

De meeste gemeenten laten de omgekeerde Nederlandse vlaggen hangen langs het parcours van de wielerwedstrijd Vuelta die 19 augustus in Utrecht begint. De organisatie van La Vuelta Holanda haalt de vlaggen alleen weg als ze voor een camera hangen of voor een onveilige situatie zorgen, geeft een woordvoerder aan.

Meeste+protestvlaggen+blijven+hangen+bij+wielerwedstrijd+Vuelta
© Huisman Media

Gemeente Utrecht, waar de Ronde van Spanje begint, laat de vlaggen hangen 'zodat mensen hun emotie kunnen uiten'. Alleen als zo'n vlag voor een gevaarlijke situatie zorgt, haalt de gemeente hem weg. Een woordvoerder wijst erop dat de Vuelta-organisatie er wel voor kan kiezen om de vlaggen bij het parcours weg te halen.

Gemeente Breda gaat wel protestvlaggen weghalen omdat sommige mensen er aanstoot aan nemen, zoals de vele veteranen in Breda, vertelt een woordvoerder. 'Voor hen heeft de nationale driekleur grote betekenis.' Ook wil de gemeente voorkomen dat de openbare weg voortdurend wordt gebruikt voor politieke uitingen.


Gesprek met boerenorganisaties

De Vuelta-woordvoerder zegt het te begrijpen als mensen een boodschap willen uitdragen. 'We willen niet voor of tegen zijn.' De organisatie is in gesprek met twee boerenorganisaties die bij de Ronde van Spanje aandacht willen vragen voor de stikstofproblematiek. 'Dit moeten we in goede banen leiden. Onze prioriteit is om het peloton een veilige doorgang te geven.'

Dat tv-kijkers in andere landen tijdens de eerste etappes de omgedraaide Nederlandse vlaggen niet zullen begrijpen, is volgens de woordvoerder niet aan de organisatie van de Vuelta. 'Er hangen misschien ook Nederlandse reclames langs de weg die ze niet kennen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  12° / 10°
  80 %
 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
Meer weer