Boerenzakdoeken en trekkers bij Canal Parade Amsterdam

Jonge boeren delen zaterdagochtend in het centrum van Amsterdam rode boerenzakdoeken uit aan de bezoekers van de Canal Parade. Op de Latjesbrug over de Nieuwe Herengracht, op de hoek van het Entrepotdok, delen boerenmeiden en boerenjongens honderden zakdoeken uit met hun boodschap 'solidair met de boeren.'

Boerenzakdoeken+en+trekkers+bij+Canal+Parade+Amsterdam
© Persbureau Noordoost

De zakdoeken zijn het symbool van de boerenprotesten tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Sympathisanten van de acties knopen een boerenzakdoek aan hun auto of dragen zo'n rode doek om de pols, arm of hals.

In de stad staan ook trekkers langs de route. 'De gemeente is op de hoogte gesteld van de aanwezigheid van de trekkers in de stad. Dit is in goed overleg gebeurd en hierover zijn goede afspraken gemaakt', zegt een woordvoerder van de gemeente.

Het gaat om enkele trekkers, die staan bij de Hermitage op de Amstel en op de Prins Hendrikkade. De locaties zijn volgens afspraak met de gemeente. 'Ze mogen een tegengeluid laten horen. Maar uiteraard staat alles vandaag in het teken van Pride', aldus de woordvoerster.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer