Nog twee arrestaties om geweldpleging bij huis minister

De politie heeft nog eens twee mannen aangehouden die worden verdacht van openlijke geweldpleging bij het huis van stikstofminister Christianne van der Wal op dinsdagavond. Het gaat om mannen van 26 en 30 jaar, beide afkomstig uit het Gelderse Nunspeet. Zij worden ook verdacht van het plegen van diefstal van een camera langs de weg.

Nog+twee+arrestaties+om+geweldpleging+bij+huis+minister
© ANP

De mannen hebben zich zaterdagochtend zelf gemeld, nadat de politie eerder, nu nog onherkenbare, beelden van een aantal verdachten van boerenprotesten had verspreid. Vrijdag meldden zich ook al twee mannen bij de politie, een 23-jarige man uit Bathmen en een 46-jarige man uit Holten. De politie is van plan volgende week beelden van relschoppers herkenbaar online te zetten als ze zich niet melden. Zeven personen hebben zich nog niet gemeld.

Dinsdagavond liepen demonstraties van boeren op verschillende plaatsen in het land uit de hand en kwam het tot gewelddadigheden. Bij het huis van Van der Wal braken betogende boeren door een politieafzetting heen. Er zijn de laatste tijd meerdere boerenprotesten geweest tegen stikstofplannen van het kabinet.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  28° / 17°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
 • Donderdag
  25° / 17°
  70 %
Meer weer