Rabobank: geen financieringsstop, wel extra zorgvuldig

Rabobank heeft geen financieringsstop vanwege de stikstofplannen van het kabinet voor veehouderijbedrijven, ook niet bij Natura 2000-gebieden. Wel is volgens de bank 'extra zorgvuldigheid vereist' bij het verstrekken van financieringen.

Rabobank%3A+geen+financieringsstop%2C+wel+extra+zorgvuldig
© Twan Wiermans

Dat laat een woordvoerder van de bank weten. Ze ontkracht daarmee berichten die op sociale media rondgaan over zo'n financieringsstop door de bank die sterk vertegenwoordigd is in de agrarische sector.

De bank zegt te begrijpen dat de plannen van het kabinet hard aankomen in de sector. 'Juist daarom staat de deur voor boeren en agrarische ondernemers open bij ons. En die blijft open voor een goed gesprek over de toekomst van het bedrijf, dat is nu heel relevant.' Leningen die door de bank worden verstrekt moeten volgens de woordvoerder bijdragen aan het perspectief van een ondernemer en tegelijkertijd aan verduurzaming van de sector.


Onzekerheid

De bank laat weten dat de plannen niet alleen voor boeren onzekerheid met zich meebrengen, maar net zo goed voor de bank. 'Dat vraagt zorgvuldigheid bij al dan niet verstrekken.'

Voor PAS-melders is het beleid niet veranderd. 'Voor elke financieringen zijn passende vergunningen vereist. 'Dus PAS-melders kunnen we niet financieren.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer