Voorbereidingen boerenprotest in volle gang

'Ik ben er nog niet helemaal klaar voor, want ik weet niet hoeveel mensen er komen', reageert melkveehouder Gert-Jan Brouwer uit het Gelderse Stroe. Waar nu zijn koeien nog lopen, vindt woensdag het boerenprotest plaats.

De slootkanten worden nog even gemaaid, de tochtige koeien worden nog even genoteerd. Maar morgen ziet dit terrein er heel anders uit. 'Als de koeien straks weggaan, slepen we het land nog even, zodat de flatsen een beetje verdeeld zijn', zegt Brouwer.

Een paar zorgen heeft de melkveehouder nog wel. 'Ik hoop dat iedereen zijn gemak houdt, want we zijn op het boerenland. We zijn hier niet in de zandbak aan het spelen. Het moet netjes worden achtergelaten. We willen geen glas in het land, want overmorgen moeten de koeien hier weer lopen.'

Niet alle trekkers kunnen op het terrein, dus ook bij boeren in de omgeving is parkeergelegenheid. 'Houd rekening met onze buren. Ze staan hier allemaal achter de acties', weet Brouwer. 'Gisteren hoorde ik dat er tachtig vrachtwagens en vijfhonderd trekkers uit Zeeland komen. Dat zijn serieuze aantallen.' Op de vraag of dat allemaal op zijn land past, antwoordt hij: 'Er gaan veel makke schapen in een hok en wilde nog meer.'


Verkeersmaatregelen

Het boerenprotest leidt tot een aantal verkeersmaatregelen in de omgeving. Zo zijn de op- en afritten van de snelweg A1 bij Stroe woensdag de hele dag dicht. Ook de provinciale weg N310 tussen Harskamp en Stroe is afgesloten, terwijl op sommige plekken tijdelijk eenrichtingsverkeer geldt, laat de gemeente dinsdag weten.

De enige basisschool in het Gelderse dorp is woensdag gesloten. Ook zijn waarschijnlijk sommige winkels en bedrijven dicht. De demonstratie heeft tevens gevolgen voor het openbaar vervoer. Vervoerder Keolis denkt dat bussen vertraging kunnen oplopen. Ook zouden er lijnen helemaal uit kunnen vallen. Het Aeres MBO in Barneveld laat woensdag alle lessen en examens vervallen in verband met de boerenprotesten in Stroe. Ook andere onderwijsinstellingen in de gemeente treffen maatregelen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 15°
  80 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer