Staghouwer zegt werkbezoek af wegens intimidatie boer Renswoude

Landbouwminister Henk Staghouwer heeft een bezoek vrijdag aan een boer in het Utrechtse Renswoude afgezegd. Aanleiding is de zorg om de veiligheid van de boer in Renswoude, waar de minister te gast zou zijn.

Staghouwer+zegt+werkbezoek+af+wegens+intimidatie+boer+Renswoude
© Dirk Hol

De betreffende boer ontvangt sinds vorige week steeds meer berichten die volgens de ChristenUnie, die het bezoek had georganiseerd, intimiderend van aard zijn. 'De boer zelf zegt dat hij vreest voor wat er op zijn erf gebeurt als we het bezoek door laten gaan', zegt voorlichter Johannes de Vries van de ChristenUnie. 'Dit raakt echt de veiligheid van de boer.'

Het gaat om Jos Verdam, zelf als gemeenteraadslid ook betrokken bij de ChristenUnie. Hij wilde volgens de partij graag in discussie met landbouwminister Staghouwer. Hij is zelf namelijk kritisch op de kabinetsplannen voor stikstof en wil daarom graag het gesprek - samen met andere boeren - aangaan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer