Amazone en Claas nemen aandeel in AgXeed

De Duitse fabrikanten Amazone en Claas hebben een belang genomen in de Nederlandse start-up AgXeed. Dat bedrijf heeft inmiddels drie typen Agbot-veldrobots geïntroduceerd.

Amazone+en+Claas+nemen+aandeel+in+AgXeed
© AgXeed

Eén van 154 pk op rupsen, een als driewieler voor autonome bespuitingen in boomgaarden en onlangs een vierwielige uitvoering van 74 pk. De robots hebben een dieselmotor met elektrische aandrijving. Doel van Amazone is de ontwikkeling van werktuigen passend bij een robot.

Speerpunten zijn de lage bodemdruk, ideale gewichtsverdeling en het autonoom werken. Daarbij gaat het vooral om compatibiliteit van machine en robot. De versie op rupsen was al vaker met een Amazone-werktuig te zien. De uitvoering op wielen kan ook goed uit de voeten met de Schmotzer-schoffelmachines, dat bedrijf is ook eigendom van Amazone.


Verkopen en serviceverlening

Claas werkt al iets langer met AgXeed samen en wil de veldrobots nu ook daadwerkelijk via dealers in Duitsland en Zwitserland gaan verkopen en service verlenen. Daarnaast heeft Claas twee veldrobots in zijn verhuurvloot opgenomen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer