Enza Zaden breidt uit in Tanzania

Enza Zaden gaat zijn locatie in Tanzania uitbreiden met een kas en installaties voor de productie van zaden. Dat doet het Nederlandse familiebedrijf samen met Bosman Van Zaal, dat onder meer plantproductiesystemen voor de voedsel- en sierteeltsector realiseert.

Enza+Zaden+breidt+uit+in+Tanzania
© Enza Zaden

Het project omvat 2 hectare en wordt gerealiseerd op de huidige locatie van Enza Zaden in Arusha en bestaat uit twee hoogwaardige foliekassen, verdeeld in veertien afdelingen. Tegelijkertijd zullen in de bestaande kassen enkele installaties worden aangepast. In de uitvoering wordt rekening gehouden met aspecten die betrekking hebben op de leefomgeving en het milieu.

Enza Zaden ontwikkelt nieuwe groenterassen die over de hele wereld worden geteeld, verkocht en gegeten. Wereldwijd heeft het familiebedrijf meer dan tweeduizend medewerkers met 45 vestigingen in 25 landen. Het bedrijf heeft als doel om, waar ook ter wereld, mensen toegang te verschaffen tot gezonde en gevarieerde groenten.

Bosman Van Zaal realiseert plantproductiesystemen voor de voedsel- en sierteeltsector, de farmaceutische industrie en voor agrotechnologische bedrijven. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen, zoals in Ethiopië, Zuid-Afrika en Kenia.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer