Kabinet voelt niets voor herinvoering rode diesel

Het kabinet ziet niets in het voorstel om rode diesel opnieuw in te voeren. Dat heeft minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking gezegd tijdens een debat over de gevolgen van de oorlog in Oekraïne voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Kabinet+voelt+niets+voor+herinvoering+rode+diesel
© Twan Wiermans

'Dat gaan we niet doen', luidde het antwoord van Schreinemacher op een vraag van Kamerlid Wybren van Haga (Groep Van Haga/BVNL). Hij vroeg naar de status van de motie die hij onlangs met Caroline van der Plas (BBB) en Chris Stoffer (SGP) had ingediend. Daarin verzochten zij het kabinet om de herinvoering van rode diesel te onderzoeken. De motie kreeg brede steun in de Tweede Kamer en ook het bedrijfsleven reageerde positief.


Schreinemacher wees in dit verband op de accijnsverlaging die op alle brandstoffen is ingevoerd en constateerde dat ook boeren daarvan profiteren. In hetzelfde debat noemde minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat de glastuinbouw wel als een sector die nauwlettend wordt gevolgd om te voorkomen dat bedrijven omvallen door de hoge gasprijzen.


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer