Gejo Grading wint eerste Smart Farming Award

Machinefabrikant Gejo Grading heeft met zijn optische sorteerder Smart Grader de eerste Smart Farming Award gewonnen. Het bedrijf uit het Flevolandse Luttelgeest kreeg de onderscheiding dinsdag uitgereikt door gemeente Noordoostpolder.

Gejo+Grading+wint+eerste+Smart+Farming+Award
© gemeente Noordoostpolder

De Smart Grader telt grote partijen knollen en bollen nauwkeurig op aantallen, diameter, vorm, lengte en zichtbare gebreken. Ook haalt de optische sorteerder stenen en kluiten uit de partijen en worden de rollende knollen en bollen snel door camera's gescand en vervolgens door luchtmondjes naar de juiste uitgang geblazen.

Gerard Blok van Gejo Grading is blij verrast met de prijs. 'Voor ons is dit ook een eerbetoon aan medeoprichter Jos Boenders, die helaas eind vorig jaar plotseling overleed. Het is een stimulans om het verder te ontwikkelen en ons concept beter te promoten.'


Cheque

Naast een award ontvangt Blok een cheque van 2.500 euro, die hij kan gebruiken voor de ontwikkeling van het concept. Doel van gemeente Noordoostpolder is om met de Smart Farming Award de agrarische sector te stimuleren om te blijven vernieuwen.

Iedereen kon voor de award bedrijven of personen uit de gemeente nomineren. De inzendingen zijn door de jury beoordeeld op de bijdrage die de innovatie levert aan gezonde gewassen in vitale grond, een toekomstbestendig bedrijf met zorg voor het milieu en aantrekkelijkheid van de sector als werkgever en een vitale keten. De jury bestond uit wethouder Hans Wijnants, Marien Verhage (LTO Noord) en Cor van Veldhuijsen (Agrofoodcluster).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
Meer weer