Viking Genetics neemt belang in Goat Improvement Company

VikingDanmark, de coöperatie achter Viking Genetics, neemt een belang van 33 procent in de Nederlandse geitenfokkerijorganisatie Goat Improvement Company (GIC).

Viking+Genetics+neemt+belang+in+Goat+Improvement+Company
© René Eijsink

Met dit belang wil Viking Genetics de knowhow uit de rundveefokkerij toepassen in de geitenfokkerij, om deze een boost te geven. De geitenfokkerij is nog niet zo systematisch en ontwikkeld als die van runderen. Viking verwacht dat er daarom nog flinke slagen zijn te maken.


Daarbij zit er beide sectoren nog veel groei in de afzet van sperma, omdat in veel afzetlanden de melkproductie bij zowel geiten als runderen toeneemt. Overigens zullen alle activiteiten van GIC buiten Denemarken plaatsvinden en heeft VikingDanmark niet het doel om het geitensperma in eigen land in te zetten.


Negentien kernkuddes in zeven landen

GIC is een fokbedrijf voor melkgeiten dat in 2020 is opgericht door Dirk-Jan van Horssen en Jehan Ettema. Dit bedrijf wil, in samenwerking met negentien kernkuddes in zeven landen, genetica leveren aan geitenmelkproducenten. Een van de oprichters van GIC is Jehan Ettema. Hij zit ook achter SimHerd, waarvan Viking 51 procent bezit. Ettema blijft in beide bedrijven actief.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer