FarmTrace verkoopt Geiten KI Nederland

Het Amerikaans-Nederlandse agritechbedrijf FarmTrace verkoopt landelijk marktleider op het gebied van geitengenetica Geiten KI Nederland (GKN) aan Dirk Keijzers. Hij is het hoofd van het huidige management van GKN. Reden is dat GKN buiten de kernactiviteiten van FarmTrace valt.

FarmTrace+verkoopt+Geiten+KI+Nederland
© Eigen Foto

Hoewel GKN en het voormalige moederbedrijf FarmTrace beide als missie het gezonder maken van de agrarische keten hebben, past de geitenfokkerij niet goed binnen de digitale activiteiten van FarmTrace.

Omdat FarmTrace tevreden is met de plannen van het management van GKN, was de keuze om het bedrijf te verkopen aan Keijzers de juiste, zegt CEO Chris van den Berg. 'We zouden GKN niet aan zomaar iedereen hebben verkocht. Maar met de huidige manager als nieuwe eigenaar, kunnen we ons niet voorstellen dat het bedrijf in betere handen kan zijn. Door deze deal kunnen we ons allemaal richten op waar we het beste in zijn. GKN op het leiden van de markt voor geitengenetica en wij op onze software.'


Gerichte fokkerijkeuzes

Keijzers is blij met de nieuwe uitdaging. 'Ik kijk er enorm naar uit om GKN nog succesvoller te maken samen met de partners waarmee we samenwerken. Waaronder Elda, het dochterbedrijf van FarmTrace dat zorgt voor de verwerking van de data. Gerichte fokkerijkeuzes kunnen niet plaatsvinden zonder goede data.'

Volgens Keijzers heeft de melkgeitensector belangrijke stappen te zetten. 'Zeker in de huidige tijd waarin de kostprijs moeilijker in de hand te houden is, is er een belangrijke rol weggelegd voor fokkerij.'

Keijzers is in de deal met FarmTrace bijgestaan door Frank Brinkhaus, tevens melkgeitenhouder, die op zijn beurt medeaandeelhouder wordt. Beide ondernemers hebben grote ambities in de melkgeitenhouderij op het gebied van fokkerij en willen dit met GKN waarmaken.


Eigen

GKN is een organisatie voor kunstmatige inseminatie van geiten. De organisatie ondersteunt geitenhouders in het veilig vooruitfokken van geiten en levert daarvoor sperma van bokken met de hoogst mogelijke gezondheidsstatus vanuit een eigen EU-gecertificeerd KI-station.

Daarnaast biedt GKN aansluitende diensten op het gebied van insemineren, vruchtbaarheidsmanagement en fokkerijplanning. De organisatie werkt samen met fokkers, dierenartsen, mengvoeradviseurs, inseminators, scanbedrijven, universiteiten en exterieurspecialisten.

FarmTrace biedt digitale infrastructuur in de waardeketen van dierlijke eiwitten. Het bedrijf bouwt in opdracht van klanten in de agrifoodindustrie software die verbinding maakt met boerderijsystemen. Het stelt productiebedrijven, retailers en consumenten indirect in staat de oorsprong van hun product tot aan de bron te achterhalen. Op die manier kunnen betrokkenen in de hele productieketen verduurzamen, veiliger werken en de consument beter informeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer