Cyberaanval legt trekkerproductie Fendt en MF stil

Agco, het Amerikaanse moederbedrijf van de trekkermerken Fendt, MF, Valtra en Challenger, is wereldwijd slachtoffer geworden van een computerhack. Gijzelsoftware legde op 5 mei alle computersystemen van het concern stil.

Cyberaanval+legt+trekkerproductie+Fendt+en+MF+stil
© Frits Huiden

Doorgaans eisen de criminelen daarmee geld om de systemen weer vrij te geven, maar daarover maakt Agco geen melding. Door de computerhack is ook de productie van Fendt-trekkers in Marktoberdorf en Massey Ferguson (MF) in Beauvais stilgevallen. Duizenden personeelsleden in zowel Marktoberdorf als Beauvais zijn tijdelijk naar huis gestuurd, melden diverse media.

De onderdelenvoorziening is ook lamgelegd. Dat merkt ook de Mechan Groep in Achterveld, importeur voor alle Agco-merken. Op 11 mei, zes dagen later, kunnen nog steeds geen onderdelen worden besteld, geen transporten worden geregeld en geen trekkers worden afgeleverd.

Agco schatte op 5 mei al in dat het enkele dagen zou duren voordat het probleem is opgelost, door nieuwe software te installeren en de IT-processen weer op te starten. Agco heeft 21.000 medewerkers en een jaarlijkse omzet van ruim 10 miljard euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer