NVP wil weging en prioritering risico's pandemie

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) heeft de deelname aan overleggen met betrekking tot het 'Actieplan versterken zoönosebeleid' opgeschort zolang een weging en prioritering van risicofactoren ontbreekt.

NVP+wil+weging+en+prioritering+risico%27s+pandemie
© Jumbo

Het rapport 'Zoönosen in het vizier' van de commissie Bekedam vormt de basis voor het 'Actieplan versterken zoönosebeleid'. Het rapport geeft een uitvoerige opsomming van factoren die mogelijk een risico vormen voor een toekomstige humane pandemie. Maar de commissie houdt geen rekening met de wijze waarop die risico's worden beheerst via monitoring, preventie en bestrijding.


Dwang tot krimp

Het ontbreekt volgens NVP-voorzitter Bart-Jan Oplaat aan een kwantitatieve weging en prioritering van de risicofactoren die het meest relevant zijn. Hierdoor wordt de veedichtheid gezien als een grote risicofactor.

Volgens Oplaat zoekt de overheid argumenten om de veehouderij in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg te dwingen tot krimp. Daar wenst de NVP niet aan mee te werken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer