Twee doden door schietpartij bij zorgboerderij Alblasserdam

Door een schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam zijn twee doden gevallen, meldt de politie. Twee anderen raakten ernstig gewond. De verdachte is aangehouden en het vuurwapen is in beslag genomen.

Twee+doden+door+schietpartij+bij+zorgboerderij+Alblasserdam
© ANP

De dodelijke slachtoffers van een schietpartij in Alblasserdam zijn een 16-jarig meisje en een 34-jarige vrouw. Dat meldt de politie. Door de schietpartij raakten een 13-jarige jongen en een 20-jarige vrouw zwaargewond. De gewonden zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De schietpartij heeft rond 11 uur plaatsgevonden op zorgboerderij Tro Tardi aan de Molensingel. De politie heeft dit bevestigd. Het terrein rond de boerderij is afgezet en ook de toegangsweg naar de boerderij is dicht. Bij het terrein is forensische opsporing aanwezig.


'Verwarde man'

De man die wordt verdacht van de dodelijke schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam is de 38-jarige John S. uit Oud-Ablas. De man staat bij de politie al jaren bekend als 'verward en overlastgevend' en deed in 2017 een zelfmoordpoging. Dat melden goed ingevoerde bronnen aan dagblad AD. Wat de aanleiding was voor de schietpartij, is nog onduidelijk.

Mensen die getuigen waren van het schietincident zijn opgevangen en er wordt hulp voor hen geregeld, aldus de politie. Na de schietpartij kwamen twee traumahelikopters en meerdere ambulances en andere hulpdiensten ter plekke. De gemeente Alblasserdam heeft vooralsnog geen commentaar gegeven op het incident.


Dagbesteding

De zorgboerderij waar het incident plaats vond, richt zich op dagbesteding voor zowel kinderen als volwassenen. Dat kunnen mensen zijn met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, autisme of alzheimer. Daarnaast biedt de zorgboerderij plaats aan jongeren en volwassenen die 'de draad in hun leven weer op moeten pakken', bijvoorbeeld als onderdeel van een re-integratietraject.

De zorgboerderij werd in 2007 opgericht en kijkt uit op de molens van Kinderdijk. Op de boerderij worden koeien, kalveren, pony's en paarden gehouden. Ook zijn er verschillende huisdieren zoals honden en katten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 4°
  85 %
Meer weer