Oekraïense boer rijdt met trekker op Russische mijn

Op een akker ten noorden van Kiev is een Oekraïense boer van 42 jaar om het leven gekomen doordat hij met zijn trekker op een door de Russen gelegde landmijn reed.

Oekra%C3%AFense+boer+rijdt+met+trekker+op+Russische+mijn
© Monique van Loon

Dat gebeurde in het gebied waar eerder grote Russische militaire eenheden waren samengetrokken voor omsingeling van de Oekraïense hoofdstad. Deze zijn inmiddels door Moskou teruggetrokken.

De trekker met aanhanger ontplofte na het raken van een mijn in de buurt van het dorp Nova Basan, zo meldt de Poolse agrarische nieuwssite TR.


Volgens de lokale politie was de boer met een trekker afval aan het wegslepen. De te hulp geroepen explosievenopruimingsdienst kon een tweede mijn onschadelijk maken.


Overal mijnen

Op veel plekken in het land hebben Russische militairen landmijnen achtergelaten. De president van Oekraïne, Volodymyr Zelensky, zei hierover: 'De bezetters lieten overal mijnen achter. In de huizen die ze veroverden, in de straten, in de velden. Ze deden er bewust alles aan om de terugkeer naar deze gebieden zo gevaarlijk mogelijk te maken.'

Door de acties van het Russische leger is het Oekraïense grondgebied een van de meest bemijnde gebieden ter wereld, aldus Zelensky.


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer