Lisa Beets (22) valt flink op in de vleessector

Lisa Beets heeft samen met haar vriend een vleesgroothandel genaamd Stam Vlees Hoorn in het Noord-Hollandse Zwaag. Daarnaast hebben ze een slachthuis en beginnen ze binnenkort een worstmakerij. 'Ik ben opgegroeid in de vleeswereld. Het voelt meer als een hobby en zit in mijn bloed, denk ik.'

De 22-jarige valt flink op tussen het vlees. 'Omdat ik jong ben en voor jongeren is het een onaantrekkelijk vak', licht Beets toe. Ze krijgt dan ook regelmatig te maken met vooroordelen. 'Ook omdat ik jong ben. Ik word niet altijd serieus genomen. Ze denken dat je net komt kijken. Maar als je al acht à negen jaar fulltime in het vak zit, dan weet je wel wat.'

Beets en haar vriend houden het liefst alles in eigen beheer. 'Dat is ons concept. Van levende handel, uitsnijden tot klantcontact. Klanten zijn slagerijen, boerderijwinkels, horeca en grossierderijen. We willen alles in eigen beheer hebben. Ik ben groot voorstander van de korte keten waarbij boeren ook een mooie prijs krijgen voor hun vlees.'

Stam Vlees Hoorn laat ook zelf koeien opfokken. Daarnaast beginnen Beets en haar vriend binnenkort een worstmakerij. De toekomst heeft ze helder voor ogen. 'Straks alles helemaal in eigen beheer hebben en een goed stuk kwaliteitsvlees leveren waarbij iedereen in de keten eraan verdient.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
Meer weer