Bert Waterink nieuwe middelencoördinator akkerbouw

Bert Waterink is per 1 maart in dienst getreden bij BO Akkerbouw als de nieuwe Coördinator Effectief Maatregelen- en Middelenpakket (Cemp).

Bert+Waterink+nieuwe+middelenco%C3%B6rdinator+akkerbouw
© BO Akkerbouw

Waterink is daarmee de opvolger van Hans de Keijzer die op 1 juli met pensioen gaat, meldt BO Akkerbouw. Als Cemp is het zijn taak om ervoor te zorgen dat Nederlandse akkerbouwers kunnen beschikken over een goed middelenpakket voor het bestrijden van ziekten en plagen. Waterink zal daarvoor veel contacten onderhouden met toelatingshouders en met het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden.Bij BO Akkerbouw zal Waterink zich ook bezighouden met de certificering voor voedselveiligheid in de akkerbouw via de Voedsel- en Voederveiligheid Akkerbouw (VVAK). De akkerbouwsector zette eind jaren '90 zelf deze certificering op. Meer dan zevenduizend akkerbouwers maken er gebruik van.


Eerder werkzaam bij NVWA

Naast zijn werkzaamheden is Waterink parttime akkerbouwer in het Overijsselse Stegeren. Voor zijn overstap naar BO Akkerbouw was hij vanaf 2014 werkzaam bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Daar was hij verantwoordelijk voor fytosanitaire zaken in de akkerbouw.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer