Eerste aardappelen geoogst voor Oekraïne

Het is 1 april en het sneeuwt, maar toch worden in de kassen van Ferdinand Eeuwes van De Groene Schuur uit het Gelderse Groessen de eerste aardappelen van dit jaar geoogst. Het eerste kistje wordt geveild. 'De opbrengst gaat naar Oekraïne.'

'Het is geen grap', verzekert Eeuwes terwijl hij weer een aantal aardappelen uit de grond haalt. 'Deze zijn 4 januari gepoot en ik wilde heel graag de eerste zijn. Dat is hier nog nooit gelukt, vorig jaar konden we pas een maand later oogsten.'

Digitaal kan er op het kistje worden geboden. Dat leverde vorig jaar enkele duizenden euro's op. 'Ik las vandaag in de krant dat zangeres Beyoncé een tasje heeft gekocht voor 250.000 euro, dan moeten deze aardappelen toch ook duizenden euro's kunnen opbrengen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer