Boternotering schiet door grens van 700 euro

Bij de officiële Nederlandse zuivelnoteringen van ZuivelNL stijgt de notering voor verse boter deze week 35 euro naar 710 euro. Opvallend daarbij is dat de notering voor vollemelkpoeder daarbij stabiel blijft op 516 euro. Dat product bevat meer vet dan de mageremelkpoeders, die wel in notering stijgen.

Boternotering+schiet+door+grens+van+700+euro
© Nieuwe Oogst

De verschillende zuivelnoteringen laten al sinds de nazomer van 2021 een stijgende lijn zien. Zo stond de notering voor verse boter op 4 augustus 2021 nog op 379 euro. In de afgelopen maand was er een forse stijging te zien. Verse boter noteerde op 2 maart nog 602 euro.Na een forse stijging van 10 euro voor mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden vorig week, komt er nu nog eens 9 euro bij. Daarmee noteert die nu 420 euro. Mageremelkpoeder voor veevoer plust 5 euro en komt op 410 euro.De notering voor weipoeder krijgt er na vorige week opnieuw 3 euro bij en noteert nu 146 euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer