Duitse wijnboeren maakten vorig jaar 3 procent minder wijn

Duitse wijnboeren hebben vorig jaar 8,45 miljoen hectoliter wijn en most – niet vergiste sap – geproduceerd. Dat is bijna 3 procent minder wijn en most dan het gemiddelde van de jaren 2015 tot 2020.

Duitse+wijnboeren+maakten+vorig+jaar+3+procent+minder+wijn
© Hans Prinsen

In 2021 lag de wijn- en mostproductie ongeveer op het niveau van het voorgaande jaar, blijkt uit cijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis. Het wijnjaar 2021 verschilde aanzienlijk van de drie voorgaande jaren. Terwijl hitte en droogte de jaargangen van 2018 tot 2020 kenmerkten en voor een vroege oogst zorgden, vertraagden koele temperaturen in 2021 de groei. Bovendien zorgde frequente regen ervoor dat schimmelziekten zoals valse meeldauw een probleem werden voor veel wijnboeren.

De klimatologische omstandigheden in september bevorderden toen de rijping van de druiven, wat een positief effect had op de kwaliteit, maar geen effect meer had op het oogstvolume. In 2020 was de geproduceerde hoeveelheid onder het gemiddelde, vooral omdat het voor het derde jaar op rij een droge zomer was.

Ongeveer twee derde (68 procent) van de in 2021 geproduceerde wijnen waren witte wijnen, een derde (32 procent) waren rode wijnen inclusief rosé. Omgerekend naar flessen van 0,75 liter bedraagt de productie van wijn en most in 2021 ongeveer 1,1 miljard flessen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer