Delphy komt met app voor beheersing ziekten en plagen

De toepassing van gewasbeschermingsmiddelen wordt steeds ingewikkelder. Daarom komt Delphy nu met een speciale app voor de beheersing van ziekten en plagen in fruit en aardbeien.

Delphy+komt+met+app+voor+beheersing+ziekten+en+plagen
© William Hoogteyling

De nieuwe app heeft de naam 'Gewasgezondheid fruit en aardbei' gekregen. Daarin worden wijzigingen in de toelating van gewasbeschermingsmiddelen het hele jaar up-to-date gehouden. Telers kunnen de app gebruiken als database voor al hun toepassingen. Op deze manier ondersteunt de app bij de beheersing van ziekten en plagen in fruit en aardbeien.

Volgens Delphy biedt de app nog meer voordelen. Zo kunnen telers de app ook raadplegen bij vragen over bepaalde toepassingen en krijgen ze gericht advies over ziekte, plaag en onkruid. Ook zijn de resistentiegroepen van elk middel inzichtelijk gemaakt en geeft de app achtergrondinformatie per gewasbeschermingsmiddel. Net als informatie over doseringen, toepassingsperiodes en aantal toepassingen.


Ingewikkeld

Aanleiding voor de ontwikkeling van de app is het feit dat de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen steeds ingewikkelder wordt. Veel middelen mogen maar een beperkt aantal keer worden gebruikt, hebben zware of minder zware driftreducerende maatregelen of mogen wel in de bedekte teelt en niet in onbedekte teelt of andersom.

Delphy poogt met de nieuwe app telers te ondersteunen bij het effectief en op de juiste manier inzetten van gewasbeschermingsmiddelen gedurende de teelt. De nieuwe app is beschikbaar op de site van Delphy.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer