Cosun stelt Betacal Telerregeling open

Suikerbietentelers kunnen tot 1 april opgeven of ze willen deelnemen aan de Betacal Telerregeling. De levering van deze kalkmeststof geldt vanaf de bietencampagne van 2022, meldt Cosun Beet Company.

Cosun+stelt+Betacal+Telerregeling+open
© Twan Wiermans

Via de regeling kunnen telers een hoeveelheid Betacal ontvangen, gebaseerd op de geleverde bieten in de afgelopen campagne. Dit kan kosteloos of tegen een sterk gereduceerd tarief. Akkerbouwers kunnen kiezen uit Betacal Filter (vast) of Betacal Flow (vloeibaar).

Het percentage af te nemen product op basis van de geleverde bieten in 2021 is 4,5 procent voor Flow of 3,5 procent voor Filter. Dat is iets lager dan eerder gemeld in het Cosun Magazine. Telers die naast de telerregeling een extra hoeveelheid kalkmeststof willen bestellen, kunnen dat doen via het ledenportaal.


Korte en lange termijn

Dat is mogelijk voor zowel de levering op korte termijn als de levering op langere termijn vanaf de campagne van 2022. Volgens Cosun is er op dit moment nog voldoende van product beschikbaar. Overigens kunnen ook akkerbouwers die geen bieten telen Betacal bestellen.


Betacal is een snelwerkende kalkmeststof die naast het op peil brengen van de pH (zuurgraad) ook de bewerkbaarheid van de grond sterk kan verbeteren. De meststof bevat calciumoxide, magnesium, stikstof, fosfaat, kalium en zwavel.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer