Vanggewas na mais minder in trek

Van de maistelers die komend jaar een vanggewas gaan zaaien, doet 58 procent dit na de maisoogst. Dit blijkt uit de voorlopige cijfers van de online Maisscan van Geelen Consultancy. Vorig voorjaar had nog 62,9 procent van de maistelers dit in de planning.

De voorlopige tussenresultaten van de online Maisscan van Geelen Consultancy baseert zich op 450 inzendingen. Zo'n 36 procent van de maistelers wil het gewas zaaien wanneer het op kniehoogte staat, vorig jaar was dit nog 31,8 procent. 6 procent kiest ervoor om het vanggewas direct met de mais in te zaaien. Dit was vorig jaar 5,3 procent.

Italiaans raagras is het meest populaire vanggewas. Vooralsnog lijkt 40,7 procent van de maistelers hiervoor te kiezen. Vorig jaar was dit 38,5 procent. Winterrogge lijkt iets minder populair, dit was vorig jaar 15,3 procent en volgens de voorlopige cijfers gaat dit 14,8 procent zijn.

In totaal 54,9 procent van de maistelers beoordeelt de voederwaarde van de in 2021 geoogste mais als goed, deze score was 50,1 procent over de mais in 2020. Het maisgewas in dat jaar werd door 37 procent van de maistelers als 'heel goed' goed beoordeeld, in 2021 gaat het nog om 36,3 procent. In beide jaren beoordeelde 0,3 procent van de telers de mais als 'zeer slecht'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer