Noord-Holland presenteert aanpak gebiedsprocessen

Provincie Noord-Holland legt in de gebiedsprocessen het zwaartepunt meer op gesprekken met betrokkenen. De afgelopen tijd ontstond er in de gebieden veel onduidelijkheid over de aanpak.

Noord%2DHolland+presenteert+aanpak+gebiedsprocessen
© Nieuwe Oogst

Noord-Holland concludeert dat betrokkenen in de gebiedsprocessen een grote informatiebehoefte hebben. Ze willen onder meer weten welke fases de provincie daarin doorloopt, zo stelde het provinciebestuur dinsdag vast.

Om de natuur te versterken, zijn in Noord-Holland in totaal 24 gebiedsprocessen gestart. De afronding van Natuurnetwerk Nederland (NNN) is daarin van groot belang, stelt de provincie. De stikstofuitstoot en -neerslag moeten afnemen en er moeten herstelmaatregelen komen voor de natuur.


Inzichtelijk

Om betrokkenen te informeren hoe dat gebeurt, is het proces inzichtelijker gemaakt. Ook wordt duidelijk hoe Noord-Holland de grondeigenaren, gemeenten en maatschappelijke organisaties bij het proces wil betrekken. Belanghebbenden in het gebied krijgen nadrukkelijk ruimte om met voorstellen en plannen te komen. Op basis van deze gesprekken onderzoekt de provincie of er mogelijkheden zijn om gezamenlijk een plan te maken.

In 24 gebieden zijn gebiedsregisseurs actief die grondeigenaren, pachters, inwoners, natuurorganisaties en maatschappelijke partners bij het proces betrekken. Ze laten onderzoeken uitvoeren naar de ecologische en landbouwkundige situatie. De ruimte die er in het begin ligt om samen tot plannen te komen, wordt nauwer naarmate de tijd vordert, stelt de provincie in een verklaring. Zo moet NNN uiterlijk in 2027 zijn afgerond.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer