Plannen voor inrichting Park 21 verder afgeslankt

Park 21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep is in een herziening van het masterplan onlangs verder afgeslankt. De plannen voor ophogingen van enkele meters in het Noord-Hollandse landschap zijn van de baan. Net als de ideeën voor een Disney-achtig themapark.

Plannen+voor+inrichting+Park+21+verder+afgeslankt
© Park 21

Verantwoordelijk wethouder Mariëtte Sedee van gemeente Haarlemmermeer liet recentelijk weten dat ook de verdeling van de functies is aangepast. Het aandeel park en landbouw wordt verhoogd van 33 naar 40 procent, terwijl voor vrije tijd en ontspanning straks nog 20 procent wordt gereserveerd. De gemeenteraad moet nog wel instemmen met de aanpassingen.

Het open polderdeel in de plannen is bestemd voor de agrariërs. Die mogen straks meer activiteiten uitvoeren op en met hun bedrijf. 'Bijvoorbeeld logies of een camping. Dat is een verbreding van de bedrijfsvoering en past bij het doel van Park 21,' stelt Sedee.


Betaalde attracties

De aanpassingen van het plan zijn een gevolg van de reacties op het concept-Milieueffectrapport (MER) en het voorontwerpbestemmingsplan voor Park 21, die voor de zomer zijn verschenen. Die maken dat er bijvoorbeeld minder ruimte is voor allerlei betaalde attracties.

In Park 21 komen kleine heuvels met wandel-, fiets-, skate- en ruiterpaden, met een gemiddelde hoogte van 75 centimeter. Het terrein van het oude baggerdepot Meergrond aan de Rijnlanderweg wordt een park dat enkele keer per jaar als evenemententerrein kan worden gebruikt.


Inspraakronde

Naar verwachting zijn in het eerste kwartaal van 2022 het ontwerp-Milieueffectrapport en ontwerpbestemmingsplan klaar, waarop nog een inspraakronde volgt. Naar verwachting gaat de gemeente rond de zomer aan de slag met het vastgestelde bestemmingsplan.

Masterplan Park 21 is al in 2011 vastgesteld, met daarin de belangrijkste doelen en hoofdonderdelen van het park. Ton van Schie van LTO Noord-afdeling Haarlemmermeer e.o. heeft sindsdien al talloze malen ingesproken. Daarbij is hij er op blijven hameren dat de ruimtelijke plannen de agrarische bedrijfsvoering niet mogen doorkruisen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer