Filmpjes geitenglijbaan gaan het hele land door

Geitenhouder Theo Dekker van de Utopia Hoeve uit het Noord-Hollandse Schagerbrug bouwde een glijbaan voor zijn geiten. De filmpjes die hij daarvan maakt, gaan het hele land door. 'Ik wil graag een beetje positiviteit vanuit de sector brengen door vrolijke filmpjes te delen.'

Dekker maakt en verkoopt boerengeitenkaas onder de naam Utopia Hoeve. Hij levert aan speciaalzaken en groothandels. Ongeveer 20 procent van zijn kazen verkoopt hij vanaf zijn boerderij. 'Vrolijke, blije beesten geven lekkere melk en dat proef je weer terug in de producten', verzekert de geitenhouder.

Met de filmpjes bereikt Dekker ook de consument en dat is volgens hem hard nodig. 'De sector heeft positiviteit nodig en wij creëren daarnaast onze eigen afzet. Je moet de consument dus naar de boerderij lokken. We willen graag tonen wat we doen. Dat geldt niet alleen voor mijn bedrijf, maar voor de hele sector. Het is nog nooit zo nodig geweest dan op dit moment, want de sector staat enorm onder druk. Daarom moeten we blijven uitleggen wat we doen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer