Stallenbouwer Big Dutchman gaat plantaardig

De Duitse stallenbouwer Big Dutchman uit Vechta-Calveslage stapt ook in de tuinbouw. Dat doet het door minderheidsaandeelhouder te worden van Ammerlaan uit het Limburgse Venlo. Dat bedrijf is aanbieder van innovatieve kasprojecten.

Stallenbouwer+Big+Dutchman+gaat+plantaardig
© Ammerlaan-Big Dutchman

Met dit minderheidsbelang vult Big Dutchman zijn portfolio aan. Daarmee wil het wereldwijd duurzaam en efficiënt voedsel produceren. Het Duitse bedrijf met vestigingen in ons land is wereldspeler op het gebied van innovatieve stallen voor de intensieve veehouderij.

Ammerlaan is een familiebedrijf en één van de toonaangevende spelers in de mondiale tuinbouwsector met meer dan 75 jaar kassenbouwervaring. Het is onder meer actief in de Benelux, Duitsland, Zwitserland, Rusland en Noord-Amerika.


Hightech kassen

De honderd medewerkers van Ammerlaan ontwerpen en realiseren complete kassen voor de productie van fruit, groenten en bloemen met een omvang van 2 tot 20 hectare per productielocatie. De hightech kassen zorgen voor een duurzame en efficiënte voedselproductie.

'Innovatieve technologieën zijn een onderdeel van ons DNA', stelt CEO Bernd Meerpohl van Big Dutchman. 'We verbreden ons aanbod van productiesystemen en bieden onze klanten nieuwe mogelijkheden in de tuinbouw. Het ontbreekt ons niet aan ideeën.'

Big Dutchman gaat met zijn logistieke centra en lokale aanwezigheid in meer dan tachtig landen bijdragen aan het uitbouwen van het werkterrein van Ammerlaan. Hightech kassen vervullen een essentiële rol in het mondiale voedselvraagstuk.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  50 %
Meer weer